Termenii și condițiile de utilizare

Termenii și condițiile de utilizare

Prin utilizarea site-ului www.lumeaberii.ro va dati acordul ca veti respecta in totalitate termenii si conditiile de mai jos.

1. Definitii

a) Vanzator - prin vanzator se intelege Lumea Berii, denumire comerciala si magazin online detinute de SC Lumea Berii SRL, CUI 42883446: , Registrul Comertului J35/2142/2020, Cod TVA RO42883446, cu sediul in Strada Petofi Sandor nr. 23B ap. 2, Dumbrăvița, Timiș

b) Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul www.lumeaberii.ro

c) Cumparator/Client - orice persoana care plaseaza o comanda pe www.lumeaberii.ro

d) Site – prin site se intelege www.lumeaberii.ro.

2. Varsta Cumparatorilor

Potrivit legii romane in vigoare, bauturile alcoolice nu pot fi comercializate catre minori. Ca atare, Cumparatorii care plaseaza o comanda pe www.lumeaberii.ro trebuie sa aiba cel putin 18 ani. Lumea Berii nu verifica varsta cumparatorilor insa le aduce in atentie, la prima accesare a site-ului, ca pot continua sa il utilizeze doar daca au 18 ani. Se prezuma astfel ca acestia stiu ca nu pot cumpara bauturi alcoolice daca sunt minori. In cazul in care se doveste ulterior plasarii comenzii, prin orice mijloace, ca nu este indeplinit criteriul varstei, Lumea Berii isi rezerva dreptul de a anula comanda.

3. Plasarea comenzii

O comanda poate fi plasata pe www.lumeaberii.ro daca utilizatorul are sau isi creeaza un cont. De asemenea, comenziile pot fi plasate telefonic ori prin orice alte mijloace de comunicare la distanta. Plasarea unei comenzi pe Site nu echivaleaza cu incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula in orice moment comenzile plasate. Cumparatorul are de asemenea posibilitatea de a anula sau modifica comanda plasata inainte ca aceasta sa fie predata curierului. Notificarile primite de catre cumparatori imediat dupa plasarea comenzilor sunt doar cu titlu informativ. Prin acestea, Cumparatorii sunt informati ca sistemul a inregistrat comanda lor. Dupa plasarea unei comenzi, in anumite conditii, Cumparatorii pot fi contactati de catre Vanzator pentru a li se comunica costul exact al livrarii comenzii si pentru a confirma sau nu pastrarea comenzii.

4. Plata comenzilor

Plata comenzilor plasate pe Site se pot face ramburs, online cu cardul sau prin transfer bancar. Cumparatorii care opteaza pentru metoda de plata prin transfer bancar, vor primi dupa finalizarea comenzii contul in care se pot transfera banii. Procesarea transferului poate dura pana la patru ore. 

5. Livrarea comenzilor, returul si schimbul

Costul livrarii comenziilor este gratuit  in Timișoara și în localitățile învecinate (Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda, Giarmăta, Sânandrei) si de 30 lei in tara. Livrarea se face prin firmele de curierat partenere. In anumite conditii, costul livrarii poate creste. Taxa de transport poate suporta modificari in functie de greutatea produselor alese, dar și de adresa de livrare pentru localitatile aflate in afara retelei de curierat. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a livra prin orice firma de curierat doreste. In cazul in care volumul comenzii este mare, livrarea produselor se poate face printr-o firmă parteneră, stabilită de comun acord între Cumpărător și vânzător. Livrarea produselor se face in 24-48 de ore in Timișoara sau 48-96 de ore in tara. Lumea Berii nu isi asuma raspunderea fata de intarzierile provocate de firmele de curierat.

In cazul in care Cumparatorul furnizeaza date incomplete privind livrarea produselor catre acesta sau comanda nu poate fi livrata din motive care ii sunt imputabile, acesta este raspunzator in integralitate pentru contravaloarea transportului. In situatia in care Cumparatorul revine asupra comenzii si o doreste in continuare, costurile legate de noul transport cad exclusiv in sarcina sa. Daca s-a facut deja plata pentru comanda nelivrata din motive imputabile Cumparatorului, costurile totale cu transportul vor fi retinute din suma platita. Returul produselor se poate face in termen de 14 zile de la primirea lor. Toate costurile care privesc returul cad in sarcina Cumparatorului. Vanzatorul se obliga sa returneze pretul produselor returnate. Cumparatorul poate opta pentru schimbarea produselor. Aceasta sectiune se completeza cu termenii si conditiile din aceasta pagina.

6. Preturile si promotiile

Preturile produselor comercializate de Vanzator sunt cele afisate pe Site. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile fara o notificare prealabila a Utilizatorilor sau a Cumparatorilor. Indiferent de aceste eventuale modificari, Cumparatorul va plati mereu pretul afisat pe site in momentul plasarii comenzii. Promotiile sau ofertele de pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil si in interiorul perioadei stabilite, daca aceasta exista.

7. Garantii

Toate produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie potrivit legislatiei romane, normelor europene sau politicilor comerciale ale producatorilor.

Compania noastra este specializata in import-export si distributie de bauturi alcoolice originale incepand din anul 2020, conform atestatului pentru distribuție și comercializare de produse supuse accizelor nr. RO03315EN0001/11/11/2020. Suntem autorizati de Ministerul de Finante cu RO42883446  si depozitele noastre sunt inregistate ca “Destinatar Autorizat”cu codul de acciza ROOIIOIOOYYO  din anul 2021, https://www.mfinante.gov.ro/accizetaxe.html...


Acest lucru inseamna ca TOATE importurile de produse accizabile se fac sub supraveghere vamala, incepand de la furnizor - care este Antrepozit Fiscal. Acest lucru asigura trasabilitatea fiecarui produs de la furnizor pana la expedierea catre client.

8. Continutul site-ului

Informatiile de pe Site (texte, logo-uri, imagini, grafica etc) nu pot utilizate decat in scopul informarii Utilizatorilor si Cumparatorilor. Nu pot fi folosite in alt scop fara acordul scris al Vanzatorului. Folosirea fara drept a acestora atrage raspunderea juridica, civila sau penala, dupa caz. Drepturile de autor asupra unor fotografii sau descrieri de produse pot apartine unor terte persoane (producatori, furnizori etc). Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu informativ. In cazul in care exita modificari la nivel de layout de produs, incercam sa facem update in timp real. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

9. Promovarea de marketing

Odata devenit client www.lumeaberii.ro, iti dai acordul pentru a primi materiale de promovare si newsletter informativ, prevazut cu buton de dezabonare. In cazul in care nu doriti sa mai primiti aceste e-mail-uri si nu reusiti sa va dezabonati, puteti trimite e-mail in acest sens la urmatoarele adrese de e-mail: contact@lumeaberii.ro. !Atentie: Va rog sa aveti in vedere ca aveti siguranta ca am primit e-mail-ul DOAR dupa ce primiti confirmare de primire a mesajului in cauza.

10. Frauda

Orice incercare de accesare fara drept a informatiilor sau de ingreunare a accesarii acestui Site se considera frauda si se pedepseste potrivit legii romane in vigoare. Partile prejudiciate pot cere in instanta repararea atat a prejudiciilor morale cat si a celor pecuniare.

11. Raspunderea Lumea Berii

Vanzatorul nu raspunde de nici o pierdere a Utilizatorului sau Cumparatorului in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea Termenilor si Conditiilor din aceasta pagina sau de pe Site. Vanzatorul nu raspunde in fata clientilor in caz de forta majora pentru neexecutarea obligatiilor contractuale.

12. Litigii

Litigiile aparute intre Vanzator si Clienti vor fi solutionate pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi solutionate de catre instantele de judecata. Competenta teritoriala a instantelor de judecata se va stabili dupa sediul Vanzatorului.