Politica de retur

Politică de retur

RETURNAREA PRODUSELOR

  • In functie de natura produselor, orice client persoana fizica (consumator) are dreptul sa notifice în scris Lumea Berii că dorește denunțarea contractul de vânzare - cumpărare a produsului/produselor comandat/comandate, fără ca acest lucru sa dea naștere la penalități si fără a fi necesara invocarea vreunui motiv, cu condiția ca denunțarea sa se producă in termen de maxim 30 zile de la livrarea comenzii.
  •  Lumea Berii isi asuma obligatia de suportare a cheltuielilor privind returnarea produselor in termenul de 30 zile mentionat anterior.
  • Returnarea produsului/produselor comandate si livrate se va realiza exclusiv la adresa din Dumbravita, str. Petofi Sandor nr. 23B, jud. Timiș, prin predarea personala a acestora de catre clientul cumparator ori prin expedierea lor, pe cheltuiala cumparatorului client, printr-o firma de curierat.  
  • Contravaloarea produselor comandate, livrate de Lumea Berii si ulterior returnate de catre clientul cumparator, in conditiile sus-mentionate, se va restitui exclusiv prin transfer bancar, in contul personal al clientului cumparator, cu exceptia cazului in care acesta imputerniceste in scopul aratat o terta persoana, prin act autentic notarial, inscris care se va prezenta in original furnizorului. 
  • Pentru produsele returnate care prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, etc. Lumea Berii va avea dreptul de a alege dacă acceptă sau nu returnarea sau daca diminueaza suma returnata, proportional cu deficienta constatata la returnare, sens in care, prin transfer bancar, clientului cumparator ii va fi restituita exclusiv aceasta valoare. Renunțarea la contract și restituirea produsului se va face în conformitate cu instrucțiunile prezentate la Anexa B din OUG 34/2014.
  • În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, Lumea Berii va rambursa contravaloarea acestuia, prin transfer bancar in conditiile sus-mentionate,  in cel mult 14 de zile de la primirea produselor, cu exceptia cazului in care se constata ca produsul returnat prezinta lipsuri, deficiente, deteriorari, etc, situatie in care pretul se va reduce proportional, potrivit art.7.5.
  • Denunțarea contractului in mod repetat, returnarea repetata de produse, fara o justificare reala sau obiectiva, va putea fi considerata un abuz.
  • In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, sigilate, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit (factura, bon fiscal sau alte documente), aceste conditii fiind cumulative, lipsa uneia dand dreptul furnizorului de a refuza returnarea si restituirea pretului.
  • Acele produse la care producatorul impune conditii speciale de depozitare NU vor fi acceptate pentru returnare de catre Lumea Berii, in conformitate cu OUG 34/2014 Art. 16 Lit. d).
  • Prevederile prezentului capitol se completează cu dispozițiile O.G. 34/2014, in cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Dacă doriți să returnați un produs achiziționat de pe lumeaberii.ro, vă rugăm să completați formularul de retur disponibil la adresa:

Formular retur produse comandate